nl
X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Wat is het verschil tussen een toonbank en een balie? De theorie is daar niet altijd even eenduidig over, maar voor ons is het verschil heel simpel. Achter een toonbank wordt namelijk staand gewerkt, terwijl achter een balie zittend wordt gewerkt. Dat verschil is terug te zien in de vormgeving van onze balies, met nog steeds dezelfde aandacht voor design, gebruiksgemak en prijs-kwaliteit. Een balie moet immers niet alleen stijlvol zijn, maar ook betrouwbaar en deugdelijk.

Kies hieronder de balie uit die bij u past.
Op zoek naar een toonbank? Klik dan hier.


Werkhoogte toonbank versus balie
In de basis hanteren wij een helder verschil tussen beiden. Een toonbank heeft namelijk een werkhoogte van 100 cm (= de hoogte van het werkblad). Dit is een ergonomisch verantwoorde staande werkhoogte en tevens een fijne hoogte voor de klant/gast om aan geholpen te worden. Een balie heeft in tegenstelling tot de toonbank een werkhoogte van 75 cm, de meest gebruikte hoogte om zittend achter te werken. De balie heeft aan de voorzijde echter nog een verhoging zodat er een afscheiding ontstaat tussen werkplek en klant/gast. De totale hoogte van deze afscheiding is 110 cm. 

Indeling toonbank versus balie
Naast het verschil in werkhoogte is er nog een duidelijk verschil: de indeling van de toonbank of balie. Omdat een balie ontworpen is om zittend achter te werken, is daar logischerwijs beenruimte gecreëerd. Een toonbank heeft deze beenruimte echter niet, waardoor deze volledig is voorzien van vakken met legplanken om zoveel mogelijk pakruimte te creëeren. Toch is enige inpakruimte ook in een balie gewenst, dus in alle modellen hebben we rekening gehouden met tenminste één kast. Deze kunnen eventueel uitgevoerd worden met een soft close lade of deur om alles mooi georganiseerd te houden.

Gebruik toonbank versus balie
In de praktijk worden de termen toonbank en balie vaak door elkaar gebruikt. Uiteindelijk vervullen beiden namelijk eenzelfde doel: de interactie tussen personeel en klanten/gasten. Toonbanken en balies variëren echter in vorm en functie, afhankelijk van de behoeften van de organisatie of omgeving. Zo biedt een balie een duidelijke afscheiding tussen het personeel achter de balie en de klanten/gasten aan de andere kant. Dit wordt vaak gebruikt in de hospitality business en in bijvoorbeeld klinieken. Een toonbank wordt daarentegen vaker gebruikt als verkoop- of servicepunt in bijvoorbeeld winkels en salons.

Maatwerk
Soms komt het voor dat een klant beide functionaliteiten in één meubel wenst. Een deel die eigenlijk dienst doet als toonbank (stagedeelte), en een deel die gebruikt wordt als balie (zitgedeelte). Met onze maatwerkservice maken we dat mogelijk. We gaan graag met u in gesprek om uw perfecte custom toonbank/balie te ontwerpen. Uw eigen unieke design met keuze uit diverse materialen, decors en accessoires. Wenst u vooraf een 3D visualisatie te ontvangen? Geen punt! Klik hier om een offerte aan te vragen.